PRK - viktig information
Vår legendariska PRK koppling är en stark och pålitlig koppling med lång livslängd. Nya installationsmetoder och krav på maximal livslängd har ytterligare höjt kraven på rör och kopplingar. VI har anpassat PRK därefter.

2020-09-22

​Anpassad till tuffare krav

Nya installationsmetoder och krav på maximal livslängd har ytterligare höjt kraven på rör och kopplingar. Rörtillverkare har utvecklat rören för att klara snabbare läggning och maximal livslängd och vi har anpassat vår PRK-koppling därefter. 

För de på marknaden allt vanligare PE80, PE100 och PE100RC rör skall stödhylsor användas.

Läs mer i vår

PRK broschyr
Teknisk dokumentation


För att vara säkra på att de tål de tuffa miljöer som de ofta utsätts för utför vi en rad tester innan vi släpper iväg kopplingarna från vår fabrik. Testerna bygger på vad vi lärt oss från 100 000-tals installationer om vad som är kritiskt för kopplingen att klara vid installation och under hela dess livslängd.

Se filmen när vi testar PRK i vårt laboratorium:

 

Säker installation

Vi gör allt vi kan för att PRK skall hålla för alla påfrestningar som dagens tuffa installationsmiljöer innebär och vara så enkel som möjligt att installera när vi lämnar över den till dig för installation. Monteringen av PRK är den sista viktiga pusselbiten för att få en säker och pålitlig installation. Men vi lämnar dig inte sticket när det gäller monteringen utan har tagit fram en film för säker installation:


 


PRK - viktig information