Säkra din investering med ett energieffektivt och driftsäkert VVS-system

VVS-systemet utgör cirka 20% av fastighetens totala investering men står
för ungefär
50% av energiomsättningen. Rätt VVS-lösning hjälper till att minimera byggnadens driftkostnader, maximera hyresgästernas komfortupplevelse och ser till att VVS-systemet presterar på topp över tid vilket bidrar till atthöja värdet på fastigheten.Ett VVS-system i toppform

Vi jobbar med att optimera VVS-system. Det har vi gjort i över 100 år, så det har blivit några installationer. Vi har lärt oss mycket om de utmaningar som finns och framförallt har vi lärt oss att inget system är det andra likt. Varje system kräver sin lösning utifrån de systemförhållanden som råder. En sak har de dock alla gemensamt. För att prestera på topp ska de vara fria från luft och smutskorrekt trycksatta, korrekt injusterade och ha en noggrann reglering.

Läs mer om vilka förutsättningar ditt VVS-system behöver för att prestera på topp.

Ett VVS-system i toppform - bättre inomhuskomfort och lägre energikostnader


VVS-systemens största energitjuvar

Genom åren har vi också lärt oss vilka som är VVS-systemens värsta energitjuvar. Vi har samlat 20 insikter om energi i en faktabok. Du laddar hem den här:

Faktaboken om hydronisk energieffektivitet


Energismart renovering

Bra då vet vi att varje system kräver sin lösning men jag om jag står med befintligt system i behov av renovering för att fungera effektivt? Vi har tänkt på det också. I vår renoveringshandbok finns det energitips, hjälp att välja produkter och att dimensionera och mycket mer. Håll till godo.

Byt och förnya - renoveringshandbok


ZERO nästa steg mot ett hållbart inomhusklimat

Att arbeta för ett hållbart inomhusklimat har varit vårt uppdrag i princip ända sedan vi introducerade den första injusteringsventilen 1957. Hela idéen med injustering är ju att skapa ett så bra inomhusklimat som möjligt till minsta möjliga energiomsättning.


Nu tar vi nästa steg i vårt hållbarhetsarbete och erbjuder tre av våra välkända produkter, STAD, Calypso och Eclipse, i bly fri mässing (<0,1% bly). De ingår i vårt ZERO sortiment. Läs mer:

ZERO - blyfria produkter


Produkter vi rekommenderar

Exempel på en produktkombination som ger din byggnad flexibilitet för framtida förändringar, energieffektivt inomhusklimat och kostnadseffektiv drift.        TA-Modulator​
Transfero Connect
Eclipse​


För mer information Ladda ner broschyr


Martin Nylund, KAM fastighetsägare

"Framtidens byggnader förväntas leverera optimal inomhuskomfort med minimal miljöpåverkan samtidigt som de också skall vara flexibla för förändringar. Vi har produkterna, kunskapen och erfarenheterna som krävs för att möta dessa krav."


Säkra dininvestering med ett energieffektivt och driftsäkert VVS-system