IMI PNEUMATEX

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ett banbrytande sortiment lösningar för tryckhållning, smutsavskiljning och avgasning av VVS-system.

                                                        
Optimala lösningar för tryckhållning, smutsavskiljning och avgasning​
Att hålla optimalt tryck och se till att VVS-systemet är fritt från smuts, slampartiklar och luft är en bland det viktigaste för att säkerställa en energieffektivitet, långvarig och problemfri drift. Tryckvariationer kan påverka prestandan och på lång sikt skada din anläggning, vilket även gäller smuts och gas i systemet. Vi har tagit fram ett omfattande sortiment produkter som hjälper dig trycksätta och kontrollera ditt system samt enkelt och effektivt avlägsna smuts och gas. Detta höjer prestandan på ditt system och ger längre livslängd.

Produkter av hög kvalitet för optimal prestanda ​
Vi erbjuder lösningar som bidrar till ett stabilt, långlivat, energi- och kostnadseffektivt VVS-system.

Tryckhållning ​
Våra expansionskärl är unika. 
  • Till skillnad mot andra tillverkares produkter har många av våra expansionskärl butylbälg invändigt, vilket ger längre livslängd (butylen har den lägsta genomträngligheten i världen) och minimerar föroreningen i systemet. Detta är skälet till att vi tryggt kan ge fem års garanti på alla våra expansionskärl.
  • Våra tryckhållningssystem både med pump och med kompressorer, håller hög prestanda och ger optimal kontroll via den nya kontrollpanelen BrainCube Connect.

Smutsavskiljning och avgasning ​
Våra premiumlösningar för avluftning, avgasning och avskiljning av smuts, slampartiklar och luft håller hög prestanda. Tre goda skäl varför du bör välja dem:
  • Vår unika cyklonteknik är upp till 9 gånger effektivare än liknande produkter och kan öka livslängden på pumpar och andra systemkomponenter.
  • Ett rent system är ett effektivt system. Smuts, slampartiklar och luft i rören kan höja energiåtgången i pumparna med så mycket som 35 % under de första åren efter drifttagningen.
  • Avlagringar på 1 mm kan höja energiåtgången i pannan med så mycket som 9 %, och luft i radiatorerna kan minska värmeavgången med hela 80 %.

Tappvatten
Vi har också expansionskärl med förtrycksprincip för dricksvattensystem. Tillsammans med fullt genomflöde ger dessa kärl en unik hygienisk standard. De är tillverkade av butylgummi, som särskilt utvecklats för dricksvattenapplikationer och är certifierade enligt: PED/DEP 97/23/EG.  ​​​

​​

Ledande kunskap
Ta en titt på de utbildningar och seminarier vi erbjuder. De hjälper dig optimera VVS-prestandan.
Läs Mer​​
​​

Mjukvara och verktyg 
Med våra planeringsverktyg kan du ta dig an systemberäkningar och dimensionering​.​
 

​​

Kontakta oss 


Vi blir alltid glada att höra från våra kunder, så kontakta oss gärna.


Kontakta oss​​​

​Produktsökaren

Upptäck våra produkter och hitta enkelt den som passar just dina specifika behov. Du kan filtrera sökningen efter varumärke, applikation och produktkategori.​

Öppna Produkts​ökaren​​​

IMI PNEUMATEX