IMI PNEUMATEX

​​​​​​​​​​Een uitgebreid assortiment oplossingen voor drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing voor HVAC-systemen


 

​Voor een optimaal drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing van uw installatie 
 
Door de HVAC-installatie op een optimale druk te houden en vrij van vuil, slib en magnetiet zal de installatie energiezuinig werken en een lange levensduur kennen. Drukverschillen kunnen een nadelige invloed hebben op de prestaties en uw installatie op termijn beschadigen, evenals vuil en lucht in het systeem. Wij zijn ervan overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom hebben wij een breed scala producten ontwikkeld waarmee u doeltreffend, eenvoudig en efficiënt de druk kunt regelen, vuil en luchtbellen kunt verwijderen, de prestaties verhogen en de levensduur verlengen.

 
Kwalitatief hoogstaande producten voor optimale prestaties 
Vandaag de dag bieden wij diverse oplossingen voor een stabiel HVAC-systeem met lange levensduur dat niet gebukt gaat onder de druk van rendabele en energiezuinige prestaties. 

 
Drukbehoud​
Ons assortiment drukexpansievaten is uniek.
  • In tegenstelling tot andere fabrikanten, hebben veel van onze expansievaten een airproof-butylbalg (met uiterst lage doorlaatbaarheid). Ze zijn robuust, de specifieke constructie zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk vuil in het systeem terechtkomt en ze gaan veel langer mee dan de concurrentie, daarom geven wij met vol vertrouwen een garantie van 5 jaar op al onze vaten.

  • Onze drukbehoudsystemen - zowel met pompen als met compressoren – zijn uiterst doeltreffend en kunnen perfect geregeld worden via het nieuwe bedieningspaneel BrainCube Connect. ​

Vuilafscheiding en ontgassing
Onze eersteklas producten voor ontgassing en vuilafscheiding zijn uiterst doeltreffend. Wij geven u drie goede redenen waarom u ze nodig hebt:
  • Dankzij de unieke cycloontechnologie werken onze producten tot 9 keer efficiënter dan andere vergelijkbare producten, wat de levensduur van de pompen en andere onderdelen van de installatie kan verlengen.

  • Een schoon systeem is een efficiënt systeem: vuil, slib en magnetiet in het leidingwerk kunnen de kosten van het energieverbruik van de pompen gedurende de eerste gebruiksjaren tot 35% doen stijgen.

  • 1mm kalkaanslag in de ketel kan leiden tot wel 9% extra energieverbruik en luchtophoping in radiatoren kan het afgegeven vermogen tot 80% reduceren.​

Drinkwater
Ons assortiment bevat ook drukexpansievaten met vaste gasvulling voor drinkwatersystemen. Deze vaten zijn uiterst doeltreffend en bieden een hygiënenorm die enig is in zijn soort. Legendarisch is de airproof-butylbalg gemaakt van speciaal, voor drinkwater geschikt butylrubber en CE-gekeurd conform: PED/DEP 97/23/EC.  

 
​​
​​​
Toonaangevende know​how

Bekijk de opleidingen en seminars die wij aanbieden voor het optimaliseren van HVAC-systemen.


Hulpmiddelen, software en applicaties
Bekijk onze reeks hulpmiddelen, software en applicaties waarmee u gemakkelijk, snel en doeltreffend HVAC-installaties optimaliseert.​ 

Contacteer ons


​​Wij vinden het altijd fijn iets van onze klante​n te horen, aarzel dus niet om ons te contacteren.


Contacteer ons

​​​​​​​​

Productzoeker​​

Ontdek ons uitgebreide  assortiment producten met de gebruiksvriendelijkeproductzoeker.

Open Productzoeker​

IMI PNEUMATEX