VSK2018
Wij waren present op de VSK 2018 van 6-9 februari 2018 in de Jaarbeurs Utrecht


26-2-2018

​​​​IMI Hydronic Engineering toonde op de VSK 2018 vele innovatieve systeemoplossingen voor het optimaliseren en verhogen van de efficiëntie van hydronische distributiesystemen.
Op onze ruime stand toonden wij u vele interessante innovaties en verdere ontwikkelingen voor het optimaliseren en verhogen van de efficiëntie van HVAC-systemen op het gebied van waterzijdige regeling en inregeling, thermostatische regeling alsmede drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing.
Stand VSK 2018.jpg

Een van de innovaties van IMI-Pneumatex is de Zeparo G-Force vuil- en slibafscheider voor nominale buisdiameters van DN 65 tot 300. Het apparaat, dat beschikt over zeer efficiënte cycloontechnologie, heeft bewezen tot negen keer efficiënter te zijn dan conventionele producten en kan niet alleen horizontaal en verticaal worden geïnstalleerd, maar ook parallel aan de grond.

Ook nieuw is de draaibare Zeparo ZT, die naast vuil en slib ook microbellen en gassen kan scheiden en zo de systeemcomponenten kan beschermen tegen verstopping of obstructie. De aansluiting, de aftapkraan en de ontluchter kunnen 360 ° worden gedraaid, waardoor de Zeparo ZT tijdens de installatie een hoge mate van flexibiliteit biedt.

Verder lieten wij u kennismaken met de Squeeze, een drukexpansievat met vast gaskussen en SBR membraan en daardoor een goedkoper alternatief voor ons vat met butylbalg en een fantastische aanvulling op het assortiment van IMI-Pneumatex.

Nieuw is ook de Simply-Compresso, het meest compacte en stilste drukbehoudsysteem met compressor op de markt. Een drukbehoudsysteem met voorgemonteerd basisvat in de TecBox en ingebouwde compressor voor het regelen van de systeemdruk met behulp van lucht – een innovatie van IMI-Pneumatex. Zeer geschikt in situaties waarbij extreme compactheid, plug & play installatie en volledige drukregeling nodig zijn.

Van IMI-TA toonden wij u o.a. de nieuwe productversies van de drukonafhankelijke regel- en inregelafsluiter TA-Modulator alsmede de reeks TA-Slider digitaal configureerbare motoren voor alle regelsystemen met of zonder BUS communicatieMet TA-Slider heeft u 10 x zoveel instelling mogelijkheden als met conventionele motoren, ze zijn eenvoudig te configureren dankzij de TA-Dongle en smartphone app. De TA-Slider biedt u  flexibele installatie mogelijkheden en een lange levensduur.

Tevens demonstreerden wij u ons vernieuwde meetinstrument TA-Scope DpS-Visio.

De Dp Sensor heeft een OLED display voor aflezen van Dp meting, temperatuur en status. Het heeft ook een automatische spoel- en kalibratie functie. Een gebruikersvriendelijk ontwerp met interactieve software en voorzien van draadloze communicatie.

Bij IMI Heimeier staat automatische debietregeling (AFC-technologie) centraal. Met de Eclipse thermostatische radiatorafsluiter voor bijvoorbeeld badkamer- en designradiatoren en een thermostatisch regelelement voor directe installatie in radiatoren alsmede de Dynacon Eclipse vloerverwarmingsverdeler, biedt IMI Heimeier u een compleet assortiment producten met AFC-technologie.

Ook introduceerde​ IMI-Heimeier de Halo, een nieuwe thermostaatkop met een bijzonder esthetisch ontwerp dat naadloos in ieder interieurontwerp past. Dankzij het gladde gesloten oppervlak is de Halo niet alleen in hygiënische ruimtes een blikvanger.

VSK2018