Warmtepomp prima, Eclipse "juist nu" beter!
​​​​​Nederland moet van het gas af; hybride-systemen en vooral warmtepompen zijn de toekomst.

12-6-2018

​​​​​​
Zo lijkt het tenminste, maar er is een veel goedkoper alternatief: waterzijdig inregelen. ​De Eclipse radiatorafsluiter kost nog geen 
€ 20,- en voorkomt verspilling van energie in radiatoren.

Totale besparing? Tot wel 20% op het energieverbruik! ​
Eclipse met K-kop op radiator.jpg

Twee keer per week zit het stampvol bij de presentaties van IMI Hydronic Engineering voor groothandels in Nederland. Dan ontvangt Ed IJtsma tientallen installateurs voor zijn tips over waterzijdig inregelen. "Deze mensen werken zo hard, dat ze nauwelijks tijd hebben om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen, zoals Eclipse." Met deze nieuwe standaard voor optimaal ingeregelde verwarmingssystemen, is volgens IJtsma veel energiebesparing te realiseren. "Door elke radiator in een woning te voorzien van een Eclipse radiatorafsluiter wordt de hoeveelheid water die door de radiator stroomt, begrensd. Met een speciale app kun je dan berekenen hoeveel water (debiet) je nodig hebt op basis van het vermogen (grootte) van de radiator."

20%

Het nauwgezet inregelen voorkomt dat er onnodig veel water wordt gecirculeerd. Zelfs als er overdebiet is, omdat andere afsluiters gesloten zijn. De afsluiter regelt deze hoeveelheid automatisch en onafhankelijk van het drukverschil. Hierdoor zijn ingewikkelde berekeningen om de instellingen te bepalen, overbodig. "Dit leidt tot meer efficiency en dus tot een veel lager energieverbruik," vertelt IJtsma. "In de meeste situaties meer dan 20%!"

Ten onrechte

Dat installateurs deze eenvoudige oplossing nog niet massaal hebben geïntroduceerd bij hun klanten, heeft te maken met het opstellen van een duidelijke prijsopgave vooraf. "Omdat je voor een gemiddelde woning ongeveer tien radiatorafsluiters nodig hebt, wordt je offerte toch € 200,- duurder. Als jij vergeet te melden dat klanten door deze Eclipse op jaarbasis ruim € 300,- aan energie besparen, dan lijkt zo'n oplossing uitsluitend geld te kosten. Dat je 'm dan in je offerte achterwege laat - om niet onnodig duurder te zijn dan je concurrent - is logisch, maar wel ten onrechte!"

Webinar 5 juni

20180514_133857.jpg​Dat de laatste maanden steeds meer installateurs interesse tonen in de Eclipse - en dus de presentaties van IJtsma bezoeken - is een positief teken. In samenwerking met Eisma Bouwmedia heeft Ed Ytsma samen met Marius Valk van Remeha op dinsdag 5 juni zelfs een speciale Webinar gegeven. De kijker kreeg hierin praktische informatie, tips en trucs over manieren om meer te halen uit nieuwe en bestaande installaties. Ook vertelden we alles over waterzijdig inregelen: hoe het werkt, wat de voordelen zijn en hoe je klanten overtuigt van deze toegevoegde waarde.


Bent u niet in de gelegenheid geweest dit Webinar bij te wonen, of wilt u het Webinar nog eens terugkijken? U kunt het altijd terugkijken via deze link: ​​


Bekijk Webinar​​​​​​​


Warmtepomp prima Eclipse is juist nu beter