Zoom in op de Nieuwe TA-STAD
Ons succesnummer nu nog beter!

12-6-2018

​Miljoenen HVAC-installaties maken gebruik van onze STAD-inregelafsluiter. Voor alle installateurs die er graag mee werken is er goed nieuws: sinds vorige maand is er een update van dit succesnummer! Met de vernieuwde STAD kan je nog nauwkeuriger meten en dus inregelen. Belangrijkste voordeel: energiebesparing en een nog aangenamer binnenklimaat!


Al in de jaren '60 van de vorige eeuw begrepen wij dat de meeste problemen in HVAC-systemen veroorzaakt werden door een verkeerde inregeling en niet door storingen bij de regeling. Sindsdien ontwikkelt IMI eigentijdse producten waarmee u uw installatie optimaal inregelt en die garant staan voor een efficiënt water- en energieverbruik. Een goed voorbeeld is de STAD-inregelafsluiter. Toen we dit product ruim 55 jaar geleden introduceerden, werd het al gauw in de utiliteit de standaard voor waterzijdig inregelen van verwarmings- en koelsystemen, vooral bij grote projecten. Dankzij de regelmatige updates, profiteerden miljoenen gebruikers indirect van een comfortabel binnenklimaat. 

Waterpompen

De meest recente update - dit voorjaar - maakt dit succesnummer onder installateurs nog beter. "De noodzaak om controle te hebben over de warmte- en koude afgifte in een gebouw, wordt steeds urgenter," zegt Peter Jan Huisman, Technical Manager IMI Hydronic Engineering B.V. "Niet in de laatste plaats omdat we de water- en energiestromen in HVAC-installaties zo efficiënt mogelijk willen gebruiken." Hoewel het principe van de STAD identiek is gebleven, zitten de verschillen vooral in gewicht en in de mate van nauwkeurigheid. "Met deze STAD meet een installateur de Kv-waarden nauwkeuriger. Dit is vooral handig bij installaties met een 'laag debiet' - dus kleinere waterhoeveelheden."

Drukklasse

Een andere verbetering is dat de STAD nu in een hogere drukklasse zit (PN 25 i.p.v. PN 16). Deze hogere statische druk is met name relevant in hoge gebouwen.  Tevens kent deze inregelafsluiter nieuwe afdekkapjes. "Vroeger waren deze van metaal, nu is dat kunststof. Wel zo veilig." Ook andere verbeteringen zitten met name in gebruiksgemak, materiaal en veiligheid. "Zo is deze nieuwe afsluiter in afmeting ook wat compacter dan haar voorganger. Daar moeten vooral ontwerpers rekening mee houden."

De noodzakelijke Revit plugin voor gebruik in uw BIM omgeving van onze website downloaden

klik hier

Voor de technische informatie, productfoto's etc. leest u verder op onze website klik hier​


Zoom in op de Nieuwe TA-STAD